ISOSHAKU VUODEN 2024 RIPPIKOULUIHIN

HAE ISOSEKSI / ISOSTEN ISOSEKSI / YÖISOSEKSI

Vuoden 2024 rippikouluissa tarvitaan sinua! Isoset, mukaan lukien isosten isoset ja yöisoset, ovat ehkä tärkeimpiä asioita rippikoulussa. Kaikki ripariryhmät tarvitsevat erilaisia isosia riparilaisten kuuntelijoiksi, kavereiksi, esimerkeiksi, ryhmänjohtajiksi ja auttajiksi. Ei ole yhtä oikeaa tapaa olla isonen, vaan erilaisilla taidoilla ja lahjoilla varustetuista isosista kootaan toimiva isostiimi kaikille ripareille!

Isonen on riparilaisten ryhmänjohtaja, rinnallakulkija ja ”isosisarus” koko rippikoulun ajan. Isosen tehtäviin kuuluu oman pienryhmän johtaminen, koko ripariryhmän ohjaaminen, hartaudet, pelit ja kisat, ilmapiirin haistelu ja nostattaminen, ja kaikenlainen auttaminen. Isonen on kiinnostunut tutkimaan uskoa ja Raamattua yhdessä riparilaisten kanssa, on valmis kuuntelemaan ja olemaan läsnä, kutsumaan kaikkia mukaan porukkaan ja järjestämään tekemistä yhdessä riparilaisten kanssa. Voit hakea isoseksi, kun olet käynyt itse rippikoulun ja osallistunut Launeen seurakunnan nuorten toimintaan ja isoskoulutukseen.

Isosten isonen on… isosten isonen! Isosten isonen johtaa isosten ryhmää, ohjaa valmisteluita ja tukee isosia tehtävissään. Voit hakea isosten isoseksi, kun olet ollut vähintään kerran isosena riparilla.

Yöisonen on isonen, jonka tehtävänä on olla tavoitettavissa silloin, kun muut nukkuvat. Yöisonen siis valvoo yöllä, auttaa silloin jos apua tarvitaan, ja huolehtii, että kaikki saavat nukuttua. Päivällä yöisonen keräilee voimia ja osallistuu halutessaan päivän ohjelmiin. Voit hakea yöisoseksi, jos olet täysi-ikäinen hakemasi leirin aikana.

 

Hae isoseksi kaikille niille ripareille, joiden ajankohta sopii sinulle ja perheellesi. Keskustele siis perheesi kesäsuunnitelmista ennen hakemista. Näin voimme varmemmin taata sinulle isospaikan. Esimerkiksi musariparille voi hakea, vaikkei sinulla olisi musiikkitaitoja!

Isosvalintoja tehdessä nuorisotiimi muodostaa isosryhmiä erilaisista ja erilaisia vahvuuksia omaavista isosista, jotta jokaisella ripariryhmällä olisi monipuolinen ja toimiva isostiimi. Isosvalinnoissa ei oteta huomioon kaveritoiveita. Kaikki isoset tutustuvat kevään aikana toisiinsa, joten leirille ei tarvitse lähteä ihan vieraiden kanssa, vaikket vielä kaikkia nuoria tuntisikaan.

Jos vielä mietit, olisiko sinusta isoseksi, voit laittaa viestiä työntekijöille ja pohditaan yhdessä!

 

Voit katsoa tarkemmat tiedot ripareista tästä:

https://lahdenrippikoulut.fi/

Lähetä hakemus viimeistään 7.1.2024. Isosvalinnat julkaistaan nuortenillassa 19.1.2024, jonka jälkeen isosten isoset ottavat yhteyttä omiin isosiinsa. Isosporukka osallistuu keväällä rippikouluryhmän tapaamisiin ja valmistelee leirijaksoa.